Încă din februarie al acestui an trăim vremuri pe care nu le credeam vreodată posibile și aici mă refer nu doar la Romania, ci la întreaga lume. Pandemia de Coronavirus s-a răspândit cu o mare repeziciune și fiindcă nu există tratament și nici vaccin, singura noastră armă împotriva acestei boli este masca de protecție. De aceea în articolul de astăzi vom discuta despre maskne, ce este maske și cum tratăm și prevenim această afecțiune.
Ce este maskne?
Ei bine, maskne reprezintă acea iritație pe față și pe gât datorită purtării măștii de protecție. Probabil că ați auzit deja multe persoane spunând că se irita de la mască sau că nu suportă masca fiindcă se sufocă. Toate aceste lucruri sunt reale și într-adevăr se întâmplă și să te iriți și să ai senzația de sufocare, însă trebuie să găsim o modalitate de a trata aceste probleme deoarece renunțarea la purtarea măștii nu este o soluție. Masca trebuie purtată obligatoriu, fie că suntem într-un spațiu închis, fie că suntem afară în aer liber, având în vedere numărul ridicat de cazuri din țara noastră, dar și la nivel mondial. Maskne reprezintă afecțiunea tenului ce este cauzată de purtarea măștii de protecție pentru un timp îndelungat. Zonele afectate de maske sunt în principal zona bărbiei, în spatele urechilor și pe “podul” nasului.
Care sunt cauzele apariției maskne?
Cauzele apariției acestei afecțiuni, denumită maskne sunt diverse. Fie aveți o piele sensibilă și predispusă la acnee, ceea ce purtarea măștii o poate accentua, fie că măștile sunt prea strâmte și “strangulează” pielea, împiedicând circulația sângelui. Faptul că masca este atât de strâmtă și se pliază pe față nelăsând pielea să respire, în interiorul măștii se formează un mediu propice pentru astuparea porilor și înmulțirea microorganismelor.
Cum prevenim și tratăm maskne?
Ei bine, prevenția este cea mai bună metodă de a ne apăra contra maskne. De aceea medicii specialiști recomandă o igienă corespunzătoare și folosirea de produse ce te ajută să menții tenul hidratat. Așa că primul pas este curățarea tenului în profunzime cu un produs cu efecte de purificare a tenului, precum Vichy Normaderm Phytosolution. Acesta elimină simptomele acneei și previne apariția acesteia, previne deshidratarea tenului, dar ajută și la eliminarea sebumului.
După curățarea în profunzime a tenului, urmează procesul de hidratare. Aveți nevoie de o cremă atât calmantă, cât și hidratantă. Ideală pentru tenul problematic este crema La Roche-Posay Effaclar H aceasta calmează iritațiile, regenerează bariera cutanată, hidratând în profunzime tenul. Se aplică atât dimineața, cât și seara pe pielea curățată în prealabil și bine uscată.
Așadar, iritațiile pielii cauzate de purtarea măștii pot fi prevenite și chiar tratate. Astfel, nu trebuie și nici nu este indicat să renunțați la purtarea măștii de protecție. Dacă iritația se extinde și nu răspunde la tratamentul de bază (curățare+hidratare intensă), atunci consultați un medic dermatolog pentru stabilirea unei scheme de tratament.
Acestea fiind spuse, take care și purtați mască, însă nu uitați să hidratați tenul pentru a preveni apariția maskme.
Foarte bune produse!