Alexandra Boharu

Sanovita – sanatos pentru pitici

Cu brandul Sanovita am făcut cunoștiință mai mult după ce am născut, deoarece atunci devii responsabil pentru o mică viață și conștientizezi faptul că este necesar să faci tot ce îți stă în putință să îi oferi tot ce e mai bun și mai sănătos. Chiar dacă eu clar nu sunt un exemplu de urmat în alimentație, pentru fiica mea am ales tot ce a fost mai bun și chiar aș îndrăzni să spun că am fost o mămică responsabilă.

Am încercat să fac o diversificare ca la carte și din fericire și cu noroc, am o fetiță mâncăcioasă și pofticioasă. Sarea și zahărul nu au făcut parte din alimentația ei până la vârsta de 3 ani, însă când am început să folosesc sare și zahăr, m-am “abonat” la Sanovita și chiar și acum folosesc doar sare roză de Himalaya și zahăr brut. Foarte multe mămici m-au criticat pentru acest lucru, argumentând faptul că și eu am crescut cu mâncarea părinților și că mie nu mi s-a mai gătit separat. Perfect de acord! Dar pe vremea mea, nu existau atâtea boli, poluare, mâncăruri procesate. Încă sunt adepta legumelor din grădină, fructelor din grădina bunicii și atunci când este vorba de “dulciurici” așa cum le numim noi, prefer să fie făcute în casă. Bineînțeles că nu sunt absurdă și acum mănâncă și din comerț, pentru că deja este prea mare și mult prea pofticioasă la ce vede în jur.

Sunt mândră de ea, dar și de mine că am ajuns până la vârsta de 5 ani și nu am gustat sucuri acidulate sau apă minerală. Vedem la alți copii de vârsta ei sau mult mai mici cum sorb cu poftă dintr-o cutie de Fanta sau de Pepsi, însă cu răbdarea potrivită și dacă îi explici copilului că nu este o băutură bună și că va avea destul timp să bea când va crește, copilul va înțelege și nici măcar nu va fi atras să guste.

Este mare lucru pentru mine ca mama atunci când fetița mea cere merișoare în loc de fulgi de ciocolată în iaurt, sau atunci când mă roagă să facem brioșe decât să mă pună să îi cumpăr brioșe din comerț de pe rafturile supermaketului.

Oferiți copilului variante sănătoase de gustări, cum ar fi merișoarele, curmalele, migdalele etc. și încercați să gătiți cât mai mult acasă, implicându-i și pe ei în activitate. Vă voi propune într-un alt articol o reteță foarte rapidă și foarte ușor de realizat împreună cu piticii voștri. Noi am preparat-o și a fost un real succes.

De asemenea, la orice comandă plasată online pe site-ul Sanovita, dacă introduceți codul “dreambiglittlegirl”, obțineți o reducere de 15% din întreaga valoare a comenzii.

Shop healthy!